L’auberge des crètes

Over ons

Een nieuw leven,
een nieuw team

Lange tijd eervol bekend en gewaardeerd in de regio. Dit huis was slapend, enkele maanden gesloten geweest toen iemand er verliefd op werd.

Ontdekking:

De gemakkelijkste manier om in de Auberge des Crètes te komen, is ongetwijfeld de richting van Dinant te nemen en dan het mooie weggetje te nemen dat een paar kilometer slingert naar Falmignoul, een charmant dorpje een eindje verderop , die zijn authentieke karakter heeft weten te behouden. We gaan een glooiende straat op en komen plotseling een groot lang huis tegen, met zijn typische gevel van de regio, in massief kalksteenpuin en blauwe stenen, van een rustieke elegantie, goed beplant op zijn sokkel versierd met bloemen en groen, waar een paar tafels en stoelen nodigen je al uit om daar te stoppen.

Een jonge chef aan het roer:

Degene die deze wederopstanding mogelijk heeft gemaakt, is een jonge 30-jarige chef-kok, Prescilie Pauwels. Een sprankelende jonge vrouw, met een openhartig en vastberaden karakter, voor wie het uitoefenen van dit beroep altijd vanzelfsprekend was, ook al was het pad soms moeilijk. Eerst een leerling, dan de etappes beklimmen, Prescilie zal nooit stoppen zichzelf te perfectioneren, vooral in contact met Stéphanie Thunus, restaurant Au Gré du Vent in Seneffe. Totdat hij de tweede in de keuken werd, een grote verantwoordelijkheid in een etablissement met een Michelin-ster.

1904_auberge-des-cretes_028-2

Il ne faut pas s’y tromper : derrière son sourire communicatif et son apparente timidité, Prescilie est quelqu’un de décidé, d’énergique, qui ne calcule ni ses heures ni son travail, une vraie passionnée qui propose une cuisine qui a du caractère, de la personnalité.

Een keuken uit het hart, /
met karakter

Die attenties die het verschil maken

Wat is er fijner dan verwend worden als je aan tafel zit?

De Auberge des Crêtes is een van die plaatsen, die zeldzaam worden, waar je gegarandeerd zelfgemaakt bent, van desserts tot brood, inclusief natuurlijk hapjes en kleine lekkernijen bij koffie of thee. Zonder een beroemd ontbijt te vergeten voor klanten die ter plaatse hebben geslapen. Een echte vreugde!